У ФРН підпалили трансформатори на залізниці, поліція не виключає саботаж перед G20

У ФРН підпалили трансформатори на залізниці, поліція не виключає саботаж перед G20

Укрінформ
У кількох містах ФРН невідомі підпалили трансформатори на лініях громадського транспорту, що призвело до зупинок ряду ліній міського рейкового транспорту. 

У зв'язку з цим видання Berliner Zeitung припускає, що може йтися про саботаж перед самітом "Великої двадцятки".

"Майже за 3 тижні до початку саміту G20 у Гамбурзі невідомі на багатьох залізничних лініях по усій Німеччині, у тому числі у Берліні, влаштували підпали", - пише газета, називаючи це "загальнонімецькою акцією саботажу".

Водночас поліція виходить з того, що за скоєним стоять представники екстремістських організацій. Справою займається кримінальна поліція. Вона не виключає, що акція пов'язана з майбутньою зустріччю лідерів "Великої двадцятки". 

Всього зафіксовано 13 підпалів. Зокрема, у столиці через підпал кабелю поряд із станцією міської електрички «Трептовпарк» у понеділок вранці повністю зупинився рух лініями S41, S42, S8, S85 і S9, що призвело до перевантаження автобусного транспорту.

Окрім Берліна метою невідомих поки осіб стали населені пункти у районі Лейпціга-Дрездена-Хемніца, район Рура, Гамбург, Кельн, Дортмунд, Бремен, Ерфурт і ряд інших. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-