У Ростові протестують проти дій Росгвардії на антикорупційних акціях

У Ростові протестують проти дій Росгвардії на антикорупційних акціях

Укрінформ
У Ростові-на-Дону відбувся пікет проти дій Росгвардії стосовно учасників антикорупційних акцій протесту, що пройшли 12 червня у Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах РФ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми вимагаємо звільнення усіх затриманих на акціях людей та повного припинення їх адміністративного переслідування, а також вимагаємо негайно звільнити опозиційного політика Олексія Навального, засудженого на 30 діб адміністративного арешту", - заявила координатор регіональної організації "Відкритої Росії" Анастасія Шевченко.

До пам'ятника жертвам політичних репресій у ростовському парку Будівельників вийшли кілька десятків громадських активістів, які представляли громадсько-політичні організації ліберально-демократичного спектру, такі, як "Відкрита Росія", "Солідарність", регіональний штаб Олексія Навального, "Громадянська ініціатива". У руках вони тримали плакати: "Ганьба Росгвардії!", "Росгвардія на службі у Путіна", "12 червня нас позбавили свята".

На плакатах, які тримали пікетувальники, зафіксовано кадри, на яких бійці Росгвардії кийками б'ють беззбройних людей. Деякі активісти тримали в руках плакати, на яких була роздрукована стаття 31 Конституції Росії, яка свідчить, що громадяни мають право збиратися на мирні мітинги без зброї та проводити збори і демонстрації.

За словами одного з організаторів пікету Леоніда Санкіна, протестувальники хотіли розповісти і показати, як діяли співробітники Росгвардії на антикорупційних мітингах 12 червня.

Як відомо, 12 червня у десятках міст Росії пройшли антикорупційні акції протесту. Було затримано близько півтора тисячі осіб. Багатьом ухвалено адміністративні вироки. Деяких звинувачують за кримінальними статтями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-