Канада не розриватиме економічних зв’язків із Кубою – Трюдо

Канада не розриватиме економічних зв’язків із Кубою – Трюдо

Укрінформ
Канада не має наміру змінювати свою політику стосовно Куби після рішення президента США Дональда Трампа повернути деякі обмеження, скасовані Бараком Обамою.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Інвестування на Кубу канадськими компаніями та фізичними особами, можливості для туризму, торгівлі та взаємної вигоди у цих відносинах точно продовжуватимуться. Не бачу нічого нового у динаміці відносин між Канадою та Кубою, окрім тривалого бажання спільно працювати для взаємної вигоди», - сказав Трюдо.

Він також наголосив, що «Канада завжди дуже пишалася своєю незалежною зовнішньою політикою, особливо стосовно Куби». «Ми маємо дуже поважні та конструктивні відносини із США, але щодо Куби у нас завжди була певна незгода», - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо: у 2015 році тодішній президент США Барак Обама ініціював потепління відносин між США та Кубою. У 2016 році в Гавані відновило роботу американське посольство, також було знято деякі обмеження на подорожі американців до Куби, однак економічне ембарго залишалося в дії. Нині ж Дональд Трамп в односторонньому порядку відмовився виконувати угоду, укладену раніше із кубинським правлячим режимом, та повернув більшість обмежень, скасованих попередником на посту глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-