Меркель про Коля: пішов великий німець і великий європеєць

Меркель про Коля: пішов великий німець і великий європеєць

Укрінформ
Екс-канцлер Німеччини Гельмут Коль змінив життя багатьох людей, серед яких і нинішня глава уряду ФРН Ангела Меркель.

Про це вона заявила у телезверненні з Риму, де перебуває з візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«У ці хвилини у нас перед очима постає образ великої у всіх розуміннях людини, його роль як державного діяча в історії Німеччини в історичні часи. Нам ще належить зрозуміти, що ми втратили разом з ним», - сказала Меркель.

Вона підкреслила, що Коли був «великим німцем і великим європейцем», справжнім громадянином Європи, Канцлером єдності, правильною людиною в потрібний час. Таким він і залишиться в історії та пам'яті мільйонів людей.

За словами Меркель, Коль мав тонке чуттям історії. Німці повинні бути йому вдячні за те, що він допомагав встановлювати довіру від Вашингтона до Москви і від Парижа до Варшави. Діяльність Коля визначали два найважливіші завдання німецької політики останніх десятиліть - досягнення єдності Німеччини і об'єднання Європи. «Коль зрозумів, що одне і інше невіддільні», і послужив досягненню цих цілей як ніхто інший, підкреслила Меркель.

Меркель зазначила, що Коль і в її життя вніс вирішальні зміни, і те, що з нею відбувалося останні 27 років, «було б неможливим без Гельмута Коля».

Гельмут Коль помер 16 червня у своєму будинку в Людвігсгафені (федеральна земля Рейнланд-Пфальц) у віці 87 років. Він очолював уряд ФРН протягом 16 років. Коль був головою Християнсько-демократичного союзу - партії, яку нині очолює Меркель - більше чверті століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-