Засудженого у КНДР американського студента повертають додому, але у комі - ЗМІ

Засудженого у КНДР американського студента повертають додому, але у комі - ЗМІ

Укрінформ
Американський студент Отто Вормб'єр, затриманий торік у КНДР, звільнений після наполегливих зусиль офіційного Вашингтона в переговорах з північнокорейською владою та прямує додому.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Комітеті Сенату у закордонних справах держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент домігся звільнення Отто Вормб'єра з Північної Кореї. Містер Вормб'єр перебуває на шляху до Сполучених Штатів, де він возз'єднається зі своєю родиною", - сказав глава зовнішньополітичного відомства США.

Він зазначив, що Держдепартамент продовжує обговорення з КНДР питання про звільнення трьох інших американських громадян, які утримуються в Північній Кореї.

При цьому Тіллерсон не повідомив інших подробиць, у тому числі про стан здоров'я звільненого американця.

Читайте також: У КНДР за крадіжку агітплаката американцю дали 15 років

Тим часом, The Washington Post пише, що Вормб'єра евакуювали з Північної Кореї в комі. Про це його батьки нібито заявили "The Washington Post" у вівторок. Представники КНДР повідомили сім'ї Вормб'єра, що незабаром після суду у нього діагностували ботулізм. За твердженням північнокорейської сторони, Вормб'єр впав у кому, коли прийняв снодійне.

За даними WP, Вормб'єра вже відправили з КНДР до США. Очікується, що його доставлять у Штати літаком до вечора 13 червня, після проміжної посадки в Японії.

За повідомленнями ЗМІ, його евакуація організована через американську військову базу в Японії.

Вормб'єр, 22-річний студент Університету Вірджинія, був затриманий у Північній Кореї на початку минулого року за крадіжку пропагандистського плакату з готелю і провів у в'язниці 17 місяців.

Американський студент відвідував КНДР у складі туристичної групи, яка приїхала в Північну Корею на новорічні свята. Він був затриманий 2 січня 2016 року: його зняли з борту літака перед самим відльотом у Пекін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-