Апеляційний суд США знову виступив проти міграційного указу Трампа

Апеляційний суд США знову виступив проти міграційного указу Трампа

Документ
Укрінформ
Апеляційний суд другої інстанції США виніс рішення, яке продовжує призупинення указу президента Дональда Трампа щодо тимчасової заборони на в'їзд для громадян шести країн з переважно мусульманським населенням.

Засідання відбулося в понеділок в Окружному апеляційному суді Сан-Франциско, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дійшли висновку, що президент, видавши цей указ, перевищив повноваження, делеговані йому Конгресом. За умов призупинення в'їзду для понад 180 млн громадян з шести країн, призупинення в'їзду для всіх біженців, а також зменшення ліміту на прийом біженців зі 110 тис. до 50 тис. у 2017-му фінансовому році, президент не забезпечив необхідних умов для реалізації делегованих йому повноважень", - йдеться у висновках засідання суду. 

Для того, щоб суд змінив рішення стосовно указу президента, необхідно, щоб глава держави навів достатньо доказів, що в'їзд визначеної категорії людей "шкодитиме інтересам Сполучених Штатів".

Таким чином, апеляційний суд США підтримав постанову, винесену в березні федеральним суддєю Гаваїв щодо блокування президентського указу, який тимчасово забороняв в'їзд громадянам Ємену, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану й Сирії до США. Перед цим, наприкінці травня апеляційний суд Річмонда, штат Вірджинія, залишив чинним рішення щодо блокування міграційного указу президента США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-