Справа про банківський мільярд: 11 справ у Молдові вже дійшли до суду

Справа про банківський мільярд: 11 справ у Молдові вже дійшли до суду

Укрінформ
Антикорупційна прокуратура Молдови передала до суду матеріали одинадцятої кримінальної справи про розкрадання більш як 1 мільярда доларів з банківської системи країни.

Про це заявили у прес-службі прокуратури, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"В одинадцятій кримінальній справі проходить п'ять фігурантів - колишні члени Комітету з кредитування збанкрутілого Ощадбанку. Всі вони звинувачуються у порушенні правил кредитування і завданні збитків в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що згідно з зібраною доказовою базою у 2010-2011 роках колишній голова Наглядової ради банку у змові з членами Комітету з кредитування незаконно оформили "неповоротні" кредити для чотирьох комерційних структур на загальну суму близько 10 мільйонів доларів.

Усі обвинувачені у цій справі знаходяться під арештом в одному із слідчих ізоляторів Кишинева. Якщо їх провина буде доведена, їм загрожує тюремне ув‘язнення терміном до 7 років.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура Молдови разом з іншими правоохоронними структурами проводить масштабне розслідування у справі про розкрадання з банківської системи більш як мільярда доларів. Відкрито близько 40 кримінальних справ. "Афера століття", як називають у Молдові розкрадання коштів, призвела до банкротства трьох найбільших банків - Ощадбанку, Соціального банку і "Unibbank".

У причетності до розкрадання банківського мільярда підозрюється і екс-прем'єр Молдови Влад Філат, який нині відбуває дев'ятирічний тюремний термін за корупцію, а також мер міста Оргєєв Ілан Шор, який знаходиться на даний час під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-