На парламентських виборах у Косово лідирують три повстанські лідери

На парламентських виборах у Косово лідирують три повстанські лідери

Укрінформ
На дострокових парламентських виборах у Косово лідирують три колишні лідери Армії визволення Косова.

Про це повідомляє «Голос Америки».

"У Косові в неділю проходять дострокові парламентські вибори, які були призначені в травні, коли уряду був оголошений вотум недовіри. Цьому передували заяви опозиції, що уряд не виконує свої обіцянки з підвищення рівня життя в країні.

Опитування громадської думки показують лідируючі позиції коаліції трьох колишніх лідерів Армії визволення Косова", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в коаліцію, яку очолює колишній прем'єр-міністр Рамуш Харадінай, входять Демократична партія Косова на чолі з Кадрі Веселі, «Ініціатива для Косово» на чолі з Фатиміром Лімаєм і «Альянс за майбутнє Косова» самого Харадіная. Лідери трьох партій були значними фігурами під час війни. Всі троє звинувачувалися у скоєнні військових злочинів, але були визнані невинними Міжнародним трибуналом у Гаазі.

Своїх кандидатів на посаду прем'єра також висунули чотири інші коаліції, 19 політичних партій і дві громадські ініціативи.

Новому уряду доведеться вирішувати цілий ряд гострих питань, що стосуються, зокрема, напружених стосунків з Сербією, вступу в Євросоюз, боротьби з епідемією корупції, а також можливого висунення звинувачень у скоєнні військових злочинів проти деяких лідерів новим спеціальним судом у Гаазі. Ще однією проблемою стане схвалення угоди про демаркацію кордону з Чорногорією, яку вимагає Брюссель для приєднання Косова до Шенгенської зони безвізових поїздок.

Незалежність Косова визнали більш як 110 країн, включаючи США і більшість держав Євросоюзу. Сербія не визнає Косово незалежною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-