Лідер опозиції в Британії закликає Терезу Мей піти у відставку

Лідер опозиції в Британії закликає Терезу Мей піти у відставку

Укрінформ
У Великій Британії лідер опозиції Джеремі Корбін закликав прем’єр-міністра Терезу Мей піти у відставку.

Про це повідомляє видання The Independent

"Джеремі Корбін закликав Терезу Мей піти у відставку з поста прем'єр-міністра через скорочення особового складу поліції", - йдеться у повідомленні.  

За його словами, 20 тисяч співробітників поліції були скорочені в період з 2010 по 2016 роки, коли Мей була міністром внутрішніх справ Британії.

На думку Корбіна, дострокові парламентські вибори, призначені на 8 червня, "можливо, є найкращою можливістю", щоб відсторонити Мей з посади прем'єр-міністра.

"Звичайно, я б підтримав (відставку. - Ред.), тому що такі заклики лунають з боку дуже відповідальних людей, які дуже стурбовані тим, що вона (Мей. - Ред.) очолювала Хоум-офіс (департамент Британії, який в тому числі відповідає за безпеку і порядок. - Ред.) весь цей час, коли відбувалося скорочення чисельності поліцейських, а зараз говорить, що, мовляв, у нас виникла проблема. Так у нас є проблема, бо ми ніколи не повинні були скорочувати чисельність поліцейських кадрів", - заявив Корбін про відставку Мей.

Як повідомляв Укрінформ, Тереза Мей поновила виборчу кампанію, що переривалася після теракту у Лондоні. Парламентські вибори у країні відбудуться в четвер, 8 червня.

Нагадаємо, у ніч проти неділі, 4 червня, на Лондонському мосту фургон в’їхав у пішоходів, а потім пасажири фургона напали на людей з ножами. Семеро людей загинули, у лікарнях перебувають 48 постраждалих, 21 з них у критичному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-