Майкл Блумберг збирає

Майкл Блумберг збирає "антитрампівську" коаліцію

Укрінформ
Американський мільярдер і філантроп Майкл Блумберг почав створювати коаліцію прихильників за збереження участі США в Паризькій кліматичній угоді.

Про це пише Business Insider.

30 міст, три штати, більше 80 університетських президентів, понад 100 компаній – такою є початкова статистика коаліції Блумберга. Її учасники мають намір представити в ООН план досягнення показників, встановлених Паризькою кліматичною угодою для Сполучених Штатів.

Блумберг, колишній мер Нью-Йорка, нині є спеціальним посланником Генерального секретаря ООН з питань кліматичних змін.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня благодійний фонд Блумберга заявив про виділення приблизно 15 мільйонів доларів протягом двох років на виконання рамкової Конвенції ООН на захист клімату.

Паризькі угоди, схвалені в 2015 році, спрямовані на протидію глобальному потеплінню, щоб встигнути зупинити розігрівання атмосфери до того моменту, коли відбудуться непоправні зміни. Нова коаліція заявляє, що зробить все можливе для збереження ролі США у виконанні Паризьких угод. Йдеться про зниження промисловістю США до 2025 року обсягів шкідливих викидів на 26 відсотків. Іншими словами, Америка має "повернутися" до того рівня забруднення атмосфери, який був у 2005 році.

1 червня президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів з глобальної кліматичної угоди. Лідери світових держав висловили розчарування цим рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-