Берлін закликає до консолідації після

Берлін закликає до консолідації після "кліматичного" демаршу Трампа

Укрінформ
Уряд ФРН виступає за ще більшу консолідацію всіх сил після виходу США з Паризької кліматичної угоди.

Про це сказав його офіційний представник Штеффен Зайберт у п'ятницю на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Американський уряд прийняв рішення, тепер наше завдання в тому, щоб згуртувати інших... Ми все зробимо, щоб Паризька угода була успішною. Трансформації неможливо зупинити навіть з виходом США, це незворотний процес", - сказав Зайберт.

 Він поінформував про те, що канцлер Ангела Меркель після отримання новин із Вашингтона зателефонувала президенту Франції Еммануелю Макрону і обговорила з ним тактику подальших дій напередодні саміту Великої Двадцятки в липні в Гамбургу (участь в якому заздалегідь підтвердив і Дональд Трамп), де тема клімату відіграватиме важливу роль, а також на більш віддалену перспективу. Обидва лідери погодилися, що їх країни мають продовжувати тісно працювати і пропонувати нові ініціативи з метою кращої реалізації Паризької угоди.

У той же час прес-секретар Меркель підкреслив, що рішення Трампа про вихід із кліматичної угоди "ще не привід припиняти співпрацю", наголосивши, що трансатлантичні зв'язки дуже важливі для ФРН, "навіть якщо щось в них розчаровує".

Він відзначив, що Німеччина є одним з лідерів у справі захисту клімату і має намір продовжувати залишатися таким. У країні розроблено план заходів до 2050 року, в якому передбачено також кошти у кліматичний фонд.

Зайберт висловив надію, що кліматичний фонд продовжуватиме функціонувати нормально, що не буде провалу в фінансуванні і для бідних країн, які понад усе страждають від природних змін, знайдуться гроші. У листопаді в Бонні має відбутися конференція в цьому контексті.

 Як нагадав на брифінгу представник Міністерства довкілля, при прийнятті угоди було обумовлено, що до 2020 року має бути виділено $100 млрд як з громадських, так і з приватних джерел (без зазначення чітких термінів). Крім того, окремо від Парижа і за рік до нього, у листопаді 2014 року в Берліні відбулася донорська конференція, під час якої було заявлено про виділення майже $10 млрд, з яких $3 млрд пообіцяв уряд Барака Обами. З цих $3 млрд $1 млрд вже надійшов на рахунки. У Берліні вважають, що "решти $2 млрд не буде, судячи із вчорашніх висловлювань президента".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-