Трамп може заблокувати слухання Комі в Сенаті

Трамп може заблокувати слухання Комі в Сенаті

Укрінформ
Президент США може заблокувати виступ на слуханнях в Сенаті екс-директора ФБР Джеймса Комі, призначені на наступний четвер, де очікується, що Комі даватиме свідчення про те, чи просив його Трамп згорнути слідство проти Майкла Флінна.

Це питання має розглянути юрист Білого дому та надати рекомендації президенту, чи дозволено екс-директору ФБР свідчити перед Сенатом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я поки не говорив з юристом. Я не знаю, як вони збираються реагувати", - заявив з цього приводу під час брифінгу в п'ятницю речник Білого дому Шон Спайсер.

Комі очолював розслідування ФБР щодо втручання Росії в президентські вибори в США, у тому числі зв'язки кампанії Дональда Трампа з представниками уряду РФ. Найбільш активно на той час розслідувалася справа колишнього радника президента Майкла Флінна. Однак 10 травня президент Трамп неочікувано звільнив Джеймса Комі своїм розпорядженням.

Пізніше від джерел стало відомо, що після однієї із зустрічей з президентом у лютому Джеймс Комі склав доповідь, яку показав тільки вузькому колу осіб, де вказав, що Трамп просив його припинити слідство проти Майкла Флінна.

Представники Комітету Сенату США з питань розвідки збираються запитати Джеймса Комі в четвер, чи дійсно така розмова мала місце, і як звучали формулювання. Сам Трамп заперечує це.

Президент США має повноваження забороняти нинішнім і колишнім членам своєї адміністрації давати свідчення в Сенаті або Палаті представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-