США та Австралія проведуть у червні безпекові консультації

США та Австралія проведуть у червні безпекові консультації

Укрінформ
На початку червня у Сіднеї відбудуться американсько-австралійські безпеково-політичні консультації за участю держсекретаря США Рекса Тіллерсона та міністра оборони Джеймса Маттіса.

Про це повідомляє news.com.

За інформацією МЗС Австралії у зустрічі також візьмуть участь голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд і командувач Тихоокеанського командування США адмірал Гаррі Харріс.

Згадане засідання стане першим у такому форматі після обрання нового керівництва Білого дому. У листопаді 2016 року вперше за 10 років існування Альянсу США-Австралія щорічну зустріч глав безпекового напрямку було відкладено.

Незважаючи на намагання Австралії провести зустріч у Сіднеї ще до виборів у США, таким чином закріпивши домовленості про фінансування підготовки американських морських піхотинців у Дарвіні (Північна територія), отримати запевнення від Сполучених Штатів щодо непохитності їх «азійської політики», а також провести консультації щодо протидії агресивній політиці Китаю, проведення зустрічі все ж перенесли на першу половину 2017 року.

Нинішня перерва між безпековими консультаціями США-Австралія стала найдовшим розривом між нарадами на рівні міністрів Альянсу за весь час його існування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-