Десять міст США офіційно вимагають розпочати процедуру імпічменту Трампа

Десять міст США офіційно вимагають розпочати процедуру імпічменту Трампа

Укрінформ
Щонайменше десять органів місцевого самоврядування звернулись з офіційним запитом до законодавців у Конгресі розпочати формальні дії в рамках загальної процедури імпічменту президента.

Про це пише в понеділок впливове американське видання Politico.

"Бруклін, штат Массачусетс, став десятим органом місцевого самоврядування, що прийняв резолюцію, яка закликає до імпічменту", - йдеться в публікації.

У цьому же штаті відповідну пропозицію внесли муніципалітету Кембриджа, Амхерста, Пелхама і Леверетта. Влада міста Ньютон наразі розглядає таку можливість.

Ще один "осередком" імпічменту нинішнього глави Білого дому став штат Каліфорнія. Тут цю ініціативу підтримують міста Лос-Анджелес, Річмонд, Аламеда і Берклі.

Крім того, повідомляється, що в Чикаго міська рада розробила проект постанови, який уже підтримав 31 представник місцевого самоврядування, які стали співавторами документа. Ініціатори постанови у цьому зв'язку заявили, що відправною точкою стало звільнення Трампом Джеймса Комі з посади директора ФБР, який проводив розслідування проти його оточення. При цьому наголошується, що нинішній президент намагається перешкоджати розслідуванню.

Мета такої активності органів місцевого самоврядування, які в принципі не мають повноважень в питанні імпічменту, полягає в тому, щоб переконати Конгрес зробити перший крок до імпічменту. Йдеться про те, щоб розпочати розслідування, необхідне для визначення, чи є виправданими звинувачення для імпічменту президента.

Якщо Конгрес дійде висновків про доцільність цього кроку, відбувається процедура голосування в Палаті представників, де рішення приймається простою більшістю. Після цього голосування відбувається в Сенаті, який повинен набрати не менше двох третин голосів для затвердження цього рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-