Скандал у США: Демократи вимагають створення незалежної слідчої комісії в Конгресі

Скандал у США: Демократи вимагають створення незалежної слідчої комісії в Конгресі

Укрінформ
Демократи в Палаті представників США звинувачують республіканців у затягуванні розслідування щодо зв'язків оточення Трампа з РФ та закликають підтримати законопроект зі створення незалежної комісії, яка змогла б зайнятися цією справою.

Про це йшлося під час спеціальної прес-конференції в середу, скликаної в Капітолії конгресменами від Демократичної партії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Республіканці не виконують своїх зобов'язань і не вважають за потрібне звітування президента-республіканця", - заявив з цього приводу старший член Комітету Палати представників з питань нагляду та урядових реформ Елайджан Камінгс.

Він разом з іншими колегами з Демократичної партії заявив про підготовку законопроекту зі створення незалежної комісії. До її завдань входитиме збір та аналіз усіх фактів про можливі зв'язки оточення Дональда Трампа з росіянами. Крім того, комісія дослідить, чи правдивими є останні інкримінації на адресу Трампа щодо перешкоджання процесу правосуддя в США.

У цьому зв'язку Камінгс підкреслив, що Конгрес має заслухати Білий дім, а також провести слухання колишнього директора ФБР Джеймса Комі.

"Нам потрібно відновити довіру, відповідальність і прозорість, прийнявши це законодавство з метою створення дійсно незалежної комісії", - зауважив конгресмен. Він наголосив, що американський народ "заслуговує на відповіді".

Як повідомляв Укрінформ у вівторок The New York Times оприлюднила інформацію про службову записку директора ФБР Джеймса Комі в лютому цього року після однієї із зустрічей з президентом в Овальному кабінеті.

У документі Комі стверджує, що Дональд Трамп звернувся до нього з проханням припинити слідство проти Майкла Флінна. Такого роду прохання може розцінюватися як тиск президента на слідство, тобто перешкоджання правосуддю. Якщо з'ясується, що це правда і це буде доведено, нинішньому президенту може загрожувати процедура імпічменту, що вже мало місце в історії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-