Путін каже, що Росія готова надати запис переговорів Трампа й Лаврова

Путін каже, що Росія готова надати запис переговорів Трампа й Лаврова

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати стенограму переговорів президента США Дональда Трампа і глави МЗС РФ Сергія Лаврова, які відбулися в Овальному кабінеті.

Про це Путін заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єром Італії Паоло Джентілоні, повідомляють РІА Новості.

"Якщо адміністрація Сполучених Штатів визнає можливим, ми готові надати запис бесіди Лаврова з Трампом у Сенат і Конгрес США", - сказав Путін.

Як уточнив помічник президента Росії Юрій Ушаков, аудіозапис під час зустрічі Трампа з Лавровим не вівся, є тільки стенограма. Путін назвав "політичною шизофренією" звинувачення на адресу Трампа про видачу Росії секретів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок американські ЗМІ повідомили про те, що президент США Дональд Трамп під час зустрічі, на якій були присутні глава МЗС Росії Сергій Лавров і російський посол Сергій Кисляк, розкрив їм надсекретну інформацію про ІДІЛ. Це викликало хвилю обурення в США, а також масу заяв адміністрації у виправдання президента.

За даними The New York Times, ці секретні відомості були "чутливої інформації", отриманої від Ізраїлю. Як повідомляє ABC, Трамп повідомив Лаврову про наміри бойовиків ІДІЛ підірвати пасажирський літак, який летів би в США.

Водночас, сам Трамп у вівторок вранці написав у Twitter, що мав "абсолютне право" ділитися такою інформацією в інтересах боротьби з тероризмом з міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-