Путч у Туреччині: у парламенті стверджують, що доведена причетність Гюлена

Путч у Туреччині: у парламенті стверджують, що доведена причетність Гюлена

Укрінформ
Голова комісії парламенту Туреччини з розслідування подій спроби перевороту 15 липня 2016 року Рєшат Петек заявив, що комісія прийшла до висновку, що за спробою перевороту в країні стоїть терористична течія Фетуллаха Гюлена (FETO).

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Це чітко відображено в підсумковому звіті комісії», - зазначив Петек.

Голова парламентської комісії зазначив, що всі факти і дані вказують на те, що рішення про організацію перевороту було прийняте течією Гюлена, чиїм структурам як усередині Туреччини, так і за кордоном останні 50 років сприяли деякі зовнішні сили.

Він також висловив невдоволення діяльністю розвідслужб Туреччини.

«Турецька розвідка, що діє як у країні, так і за кордоном, не відповідає вимогам держави. Необхідно усунути проблеми і недоліки в діяльності розвідувальних структур, розробити нову концепцію національної розвідки Туреччини, яка могла б відповідати цілям і завданням країни», - сказав Петек.

Як повідомляв Укрінформ, раніше мусульманський опозиційний проповідник Фетхуллах Гюлен, що живе в США і обвинувачений Анкарою в організації невдалої спроби путчу в країні, пообіцяв повернутися в Туреччину, якщо незалежне міжнародне розслідування доведе його вину.

Фото з сайту beirutobserver.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-