На саміті НАТО Трамп влаштував партнерам публічну прочуханку – німецькі ЗМІ

На саміті НАТО Трамп влаштував партнерам публічну прочуханку – німецькі ЗМІ

Укрінформ
Відкриття нової штаб-квартири НАТО в Брюсселі планувалося провести як урочисту подію, та президент США, який уперше зустрівся з усіма главами держав Альянсу, влаштував їм публічну прочуханку.

У такому дусі є коментарі більшості німецьких ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Як неслухняних дітей висварив», - описує виступ Трампа журнал Spiegel.

Трамп, очевидно, був не в дусі добирати слова, пишуть автори. Вони відзначають, що різкістю виступу, в який, мабуть, президент сам вносив останні правки, були здивовані навіть американські дипломати.

«Ясно, що Трамп залишається Трампом, і політичний клас Старого світу повинен з деяким жахом визнати, що цій новій у Білому домі людині комфортніше в Саудівській Аравії, ніж зі старими європейськими союзниками», - йдеться в статті. Її автори зазначають, що слова Трампа про короля Саудівської Аравії Салмана як «мудру людину», готову боротися з тероризмом, «для Меркель та Компанії» мають звучати як знущання.

«Перший візит Дональда Трампа до НАТО залишиться в пам'яті надовго. Президент США перед камерами розніс ущент лідерів інших країн-членів і вимагав більше грошей для фінансування альянсу. З сигналом єдності, який повинен був бути підсумком цього саміту, нічого не вийшло», - підсумовує свої враження автор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-