Єврокомісія хоче якнайшвидше дати Молдові 100 млн. євро

Єврокомісія хоче якнайшвидше дати Молдові 100 млн. євро

Укрінформ
Європейська комісія закликала депутатів Європарламенту не затягувати з вирішенням питання щодо надання Республіці Молдова фінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми сподіваємося, що законодавці прийдуть до згоди і нам вдасться уникнути затягування питання щодо надання (Молдові – ред.) макрофінансової допомоги», - повідомила офіційний представник Єврокомісії Анніка Брайдхард.

Депутат Європарламенту, голова парламентського комітету з асоціації «РМ-ЄС» Анді Христя також висловив стурбованість прагненням частини депутатів від Європейської Народної партії заблокувати це питання.

Раніше представники опозиційних партій Молдови в особі лідера партії «Дія і солідарність» Майї Санду і голови Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрія Настазе звернулися до своїх колег з Європейської Народної партії і Альянсу лібералів і демократів заблокувати надання Молдові фінансової допомоги. Заклик був зумовлений незгодою із зміною виборчої системи в країні.

Голова парламенту Андріан Канду назвав цей жест опозиційних політиків безвідповідальним, заявивши, що «Євросоюз надає допомогу не політичним партіям, а громадянам Республіки Молдова».

Раніше Єврокомісія заявила про готовність розпочати переговори з Молдовою про надання країні фінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро, 40% з яких – у вигляді гранту, а решта 60% - у формі кредитування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-