Режим Асада почав у в'язницях використовувати крематорії – Держдеп

Режим Асада почав у в'язницях використовувати крематорії – Держдеп

Укрінформ
З метою приховування масштабів злочинів проти мирного населення, режим Асада в Сирії вдався до практики спалювання тіл закатованих прямо на території в'язниць. Одне з таких місць – тюремний комплекс Саїдная неподалік від столиці.

Про це повідомив у понеділок в.о. помічника держсекретаря США з питань Близького Сходу Стюарт Джонс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Починаючи з 2013 року, сирійський режим переобладнав будівлю на території комплексу Саїдная (Saydnaya), щоб установити там, як ми вважаємо, крематорій", - зауважив чиновник.

Він поінформував, що, за даними авторитетних гуманітарних установ, які досліджують ситуацію в Сирії, в країні в період 2011-2015 рр. було затримано до 117 тис. людей. В'язниця на півночі від Дамаску в комплексі Саїдная є одним із багатьох місць, де утримують цих людей.

Представник Держдепу також заявив, що американська сторона має дані про те, що в цьому комплексі вбивають до півсотні ув'язнених на день. Загалом кількість жертв у цьому місці оцінюється від 5 до 11 тис. в період 2011-2015 рр. Спочатку режим Асада ховав тіла в братських могилах, зараз вони встановили крематорій на території в'язниці.

"Хоча багато звірств режиму добре задокументовані, ми вважаємо, що будівля крематорію є спробою приховати масштаби масових вбивств, які відбуваються в комплексі Саїдная", - підкреслив представник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-