Тіллерсон назвав зустріч з Лавровим шансом продовжити діалог

Тіллерсон назвав зустріч з Лавровим шансом продовжити діалог

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрівся з керівником МЗС Росії Сергієм Лавровим для обговорення ситуації у Сирії, в Україні та інших питань.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, ця зустріч відбулася 10 травня за кілька годин перед зустріччю президента США Дональда Трампа з російськими дипломатами.

За словами Тіллерсона, зустріч була шансом "продовжити діалог і обмін поглядами" після його візиту до Москви минулого місяця. Тіллерсон зазначив, що відносини з Росією необхідно відновлювати.

Ці зустрічі відбуваються наступного дня після звільнення директора ФБР Джеймса Комі. Коли журналісти запитали, що Лавров думає про це, він відповів саркастично. "Його звільнили? Ви жартуєте", – зазначив російський міністр.

Рішення щодо звільнення Джеймса Комі було оприлюднене після того, як ФБР визнало, що він надав неточну інформацію під час недавніх слухань у Конгресі. Тоді він заявив, що колишня держсекретар Гілларі Клінтон відправила своїй помічниці "сотні або тисячі" електронних листів, які потенційно містять секрети. Насправді число цих повідомлень було дуже незначним.

Лавров є найбільш високопоставленим російським чиновником, який матиме зустріч із Трампом від часу його вступу на посаду в січні цього року.

Під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв поліпшення відносин з Росією, але від часу вступу на посаду змінив риторику на більш традиційну для республіканців. Нині Трамп заявляє про підтримку зусиль НАТО з протидії військовій могутності та агресії Росії в Європі, від країн Балтії до України та Грузії.

Лавров прибув до Вашингтона вперше з 2013 року. Він привіз російський план припинення насильства в Сирії, після того, як цю угоду минулого тижня підтримали Іран і Туреччина.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-