Європейська оборонна промисловість потребує інновацій – Юнкер

Європейська оборонна промисловість потребує інновацій – Юнкер

Укрінформ
Створення потужної європейської оборонної системи вимагає інноваційного підходу в оборонній промисловості Європи.

Таку думку висловив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю румунському виданню «Adevarul» напередодні офіційного візиту до Румунії.

«Якщо сама Європа не подбає про власну безпеку, ніхто крім нас цього не зробить. Однак для створення потужної європейської оборонної системи в оборонній промисловості Європи необхідні інновації. Саме з цієї причини я запропонував для початку створити Європейський фонд оборони з метою активізації досліджень та інновацій у цій галузі», - зазначив Юнкер.

На його думку, створення європейської армії є не короткостроковою, а довгостроковою метою, а європейські держави зобов'язані з усією відповідальністю поставитися до питання зміцнення обороноздатності ЄС.

Голова Європейської комісії особливо наголосив, що Румунія відіграє ключову роль у забезпеченні безпеки та оборони східних кордонів Євросоюзу.

«У Румунії другий за величиною оборонний бюджет серед держав Східної Європи. Це значною мірою сприятиме консолідації ролі Румунії як важливого стратегічного гравця у сфері оборони та безпеки ЄС», - підсумував Юнкер.

Офіційний візит голови Єврокомісії в Румунію приурочений до 10-річчя вступу країни в ЄС. В рамках візиту Юнкер зустрінеться з президентом Клаусом Йоханнісом, прем'єр-міністром Соріном Гріндяну, а також виступить з промовою перед депутатами парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-