У канадському Монреалі оголосили надзвичайний стан

У канадському Монреалі оголосили надзвичайний стан

Укрінформ
У канадському місті Монреалі на 48 годин запроваджено надзвичайний стан через повінь - у провінції Квебек сильні опади спричинили істотне підняття рівня води в річках та водоймах.

Про це було оголошено ввечері у неділю, 7 травня, повідомляє DW.

За даними місцевих ЗМІ, влада розпорядилася закрити школи та інші навчальні заклади як в самому Монреалі, так і в передмісті. Режим надзвичайного стану дасть більше можливостей для подолання наслідків повені, сподіваються чиновники.

Оглядачі називають стихійне лихо одним з найбільших за масштабами за кілька останніх десятиліть. Місту знадобиться щонайменше кілька днів, поки ситуація не нормалізується, запевняють у прес-службі місцевої влади.

До боротьби з наслідками повені залучили також 1200 канадських військових. Як зазначив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в своєму мікроблозі у Twitter, військові допомагають під час надзвичайного стану, що став "відповіддю" на повінь.

Загалом 126 муніципалітетів канадської провінції Квебек так чи інакше постраждали від підтоплень. За даними телеканалу CBC News, повінь зачепила тисячі будинків. Лише у Монреалі 221 особа змушена була евакуюватись із власних помешкань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-