На заморських територіях Франції вже голосують на виборах президента

На заморських територіях Франції вже голосують на виборах президента

Укрінформ
Жителі заморських територій Франції розпочали голосування на президентських виборах у другому турі.

Про це повідомляє RFI

"Французькі громадяни, що проживають за кордоном і на територіях в Північній і Південній Америці, Тихому і Індійському океанах, повинні розпочати голосування раніше", - йдеться у повідомленні.

Насамперед, це стосується Французьких Антильских островів - Гваделупа і Мартініка, Сен-Мартен і Сен-Бартельмі, а також території Французької Гвіани, островів Сен-П'єр і Мікелон.

Зазначається, що у Французькій Полінезії вибори розпочнуться о 20:00 за київським часом. На той час виборчі дільниці будуть відкриті в Уолліс і Футуна та Новій Каледонії у Тихому океані і на островах Індійського океану Реюньон і Майотта.

Виборці вищезазначених територій розпочали голосування сьогодні через велику різницю між часовими поясами. 

Загалом 47,58 мільйонів осіб можуть голосувати на виборах президента Франції в ці вихідні, зазначає видання. 

Як повідомляв Укрінформ, переможець першого туру президентських виборів у Франції, лідер нової політичної сили En Marche! ("Вперед!") 39-річний Еммануель Макрон упевнено підтвердив свою популярність також серед французів, які голосували за кордоном. Там його підтримали 40,4% співвітчизників. При цьому головна суперниця Макрона у другому турі націоналістка Марін Ле Пен здобула серед закордонних французів лише 6,87% електоральної прихильності.

За деякими соціологічним опитуваннями, за два дні до вирішального другого туру Макрон має рейтинг у 62%, а Ле Пен – 38%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-