Greenpeace vs Ле Пен: активісти вивісили протестний банер на Ейфелеву вежу

Greenpeace vs Ле Пен: активісти вивісили протестний банер на Ейфелеву вежу

Укрінформ
Активісти міжнародної організації Greenpeace у п'ятницю, 5 травня, піднялися на Ейфелеву вежу і вивісили на ній велику розтяжку з гаслами «Свобода, рівність, братерство» і закликом до опору.

Про це повідомляє RFI.

Акція спрямована проти ультраправої партії Нацфронт та її лідера Марін Ле Пен, яка вийшла у другий тур президентських виборів.

"Активісти Greenpeace рано вранці у п'ятницю забралися на перший ярус Ейфелевої вежі з її північної опори і розтягнули під аркою 30-метровий жовтий банер з написом чорними літерами «Свобода, рівність, братерство» і хештегом #resist («чиніть опір»)", - йдеться у повідомленні.

Керівництво Greenpeace France заявило, що ця акція була спрямована проти французьких правих, що вийшли у другий тур президентських виборів.

«Ми не можемо сидіти склавши руки перед загрозою того, що Нацфронт прийде до влади», — наголосили у французькому відділенні міжнародної організації.

Раніше більше 60 некомерційних організацій, у тому числі Greenpeace, закликали французів стати на захист республіканських цінностей у другому турі виборів.

Поліція затримала 12 учасників несанкціонованої акції Greenpeace. Їх відвезли в VII комісаріат округу Парижа і взяли під варту.

У поліції підкреслили, що ця акція демонструє, що в нинішніх обставинах, за два дні до другого туру виборів, не вдалося убезпечити Ейфелеву вежу. Префект Парижа провів у п'ятницю вранці нараду з представниками паризької мерії і керівництвом компанії, яка обслуговує Ейфелеву вежу.

У паризькій мерії відзначили, що хоч і згодні з Greenpeace з багатьох питань у галузі захисту навколишнього середовища, цю акцію засуджують.

«Неприпустимо, щоб пам'ятник, такий як Ейфелева вежа-символ Парижа, спільний для всіх парижан і всіх французів, використовувався у політичних цілях», — йдеться в комюніке.

У мерії також зазначили, що акція Greenpeace ставить під сумнів і ефективність заходів безпеки на Ейфелевій вежі.

Як повідомлялося, другий тур президентських виборів у Франції відбудеться у неділю, 7 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-