Прокуратура Угорщини вимагає довічних термінів за вбивство 71 біженця

Прокуратура Угорщини вимагає довічних термінів за вбивство 71 біженця

Укрінформ
Угорська прокуратура у четвер висунула обвинувачення проти 11 осіб у контрабанді людей, проти чотирьох з них - ще й у вбивстві.

Справа стосується інциденту в серпні 2015 року - тоді правоохоронці виявили на австрійській трасі вантажівку-рефрижератор із 71 тілом біженців, повідомляє DW

В прокуратурі уточнили, що серед обвинувачених є люди з Афганістану, Болгарії та Лівану, передає інформаційна агенція AP.

Їх також підозрюють в організації контрабанди близько 1200 осіб через угорсько-сербський кордон до країн Західної Європи. У заяві прокуратури уточнюється, що четверо обвинувачуваних у вбивстві брали безпосередню участь у перевезенні загиблих біженців. Для них прокуратура вимагає довічного ув'язнення. Інші - учасники мережі, яка заробляла сотні тисяч євро на нелегальному транспортуванні, додає Reuters.

У серпні 2015 року у вантажівці, кинутій на парковці одного з автобанів на південь від Відня, виявили тіла 71 нелегального мігранта. Серед загиблих - четверо дітей, восьмеро жінок та 59 чоловіків, частина з них походила з Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-