Трамп під час першої закордонної поїздки відвідає три країни

Трамп під час першої закордонної поїздки відвідає три країни

Укрінформ
Нинішній глава Білого Дому Дональд Трамп має намір у травні здійснити перший закордонний тур, під час якого заплановані його зупинки в Брюсселі, а також в Італії, Ватикані, Ізраїлі та Саудівській Аравії.

Про це повідомило в четвер американське авторитетне видання Politico із посиланням на джерела в адміністрації.

"Президент США Дональд Трамп відвідає Ізраїль, Ватикан і Саудівську Аравію цього місяця під час своєї першої закордонної поїздки в якості президента", - повідомили виданню одразу два чиновники в адміністрації Білого дому.

Закордонний тур Трампа також включатиме участь президента в зустрічі НАТО в Брюсселі 25 травня та в роботі саміту G7 на Сицилії наступного дня, зауважується в публікації.

Перший закордонний візит, як правило, вважається визначальним для нового президента та вказує на пріоритети зовнішньої політики адміністрації.

Водночас, як підкреслює видання, на недавній прес-конференції з прем'єр-міністром Італії Паоло Джентілоні, Трамп висловив зацікавленість у зустрічі з Папою Римським.

Минулого тижня ізраїльські офіційні особи підтвердили, що вони ведуть переговори з Білим домом про організацію візиту до Єрусалиму.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-