Директор ФБР обіцяє

Директор ФБР обіцяє "імунізацію" проти російської пропаганди

Укрінформ
Найефективніша протидія спробам росіян втрутитися у внутрішні процеси США – розповісти людям про всі їхні методи й прийоми впливу на свідомість, щоб вони втратили свою ефективність у подальшому.

Про це заявив директор ФБР Джеймс Комі в інтерв'ю CNN напередодні повторних слухань у Сенаті США щодо втручання Росії у президентські вибори.

"Ми робитимемо все, що можемо, аби встановити, розслідувати та відреагувати на зусилля щодо втручання у виборчий процес. Одна з найважливіших речей, яку ми можемо зробити,  – це бути прозорими щодо зусиль, спрямованих на втручання в наші процеси", - зазначив глава Федерального бюро розслідувань.

За його словами, ця проблема зараз стоїть дуже гостро, "враховуючи можливості неприятелів". Він уточнив, що йдеться передусім про Росію, яка минулого року "використовувала всі можливі вектори, намагаючись вплинути та підірвати нашу власну віру в демократичні процеси". Комі наголосив, що ФБР сприймає це надзвичайно серйозно.

"У центрі наших зусиль – з'ясувати, що відбувається, та поділитися цим, щоб зробити "імунізацію" для американців", - зауважив Комі.

Він також зазначив, що деякі зусилля росіян засновуються на підходах і методах ще радянської ери. Однак, нинішні інструменти, які використовуються зараз, стали більш потужними. Зокрема, це соціальні медіа.

"Отже, найбільш важлива річ, яку потрібно зробити, це довести людям: те, що вони читають, можливо, формується тролями на форумах, які розраховують, що повідомленнями у Twitter підірвуть наші переконання. Тож, прозорість та імунізація - це найважливіші речі, які ми маємо забезпечити", - зауважив директор ФБР.

Фото: Federal Bureau of Investigations/Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-