Німецька поліція хоче запустити кіберпатрулі

Німецька поліція хоче запустити кіберпатрулі

Укрінформ
У Німеччині розкрито понад 80 тисяч кіберзлочинів, які завдали понад 50 мільйонів євро збитків.

Таку статистику навів у середу на конференції Cybercrime Conference - C3 керівник федерального кримінального відомства (ВКА) Хольгер Мюнх, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Минулого року поліція працювала над розкриттям близько 83 тис. випадків кіберзлочинності. Матеріальні збитки від таких злочинів перевищили 51 млн євро», - поінформував чиновник.

При цьому він визнав, що «поліцейська статистика - лише мала частка того, що відбувається насправді». Також те, що далеко не завжди правоохоронці встигають за своїми противниками, які швидко адаптуються до новітніх технологій, ініціативні, іноваційні. Їх жертвами стають окремі люди, урядові організації, комерційні структури і державні підприємства. Усе це вимагає від влади винахідливості, гнучкості і швидкості у відповіді. Мюнх запропонував створити «кіберпатрулі у кіберпросторі», а також посилити реальні покарання за віртуальні злочини.

Емілі Хальбер, статс-секретар МВС, також підтримала ідею серйозного кримінального покарання тих, кого викрили у скоєнні такого роду злочинів. І потенційні злочинці мають бути добре поінформовані про це. 

Вона також нагадала про кібератаки на бундестаг і крадіжку даних, про втручання у передвиборну кампанію у США, що викликає у ФРН серйозне занепокоєння. Статс-секретар повідомила про створення незабаром у Міністерстві внутрішніх справ Центру  інформаційних технологій у сфері безпеки зі штаб-квартирою в Мюнхені, який надаватиме експертну допомогу державним установам, якщо ті зіткнуться або існуватиме ризик, що зіткнуться з кібератаками. Представниця також нагадала про схвалену в листопаді урядом ФРН Стратегію кібербезпеки. «Ми повинні бути в змозі діяти, контролювати ризики», - наголосила вона.

«Наша залежність від інтернет-технологій обернулася проти нас самих, а стрімкий розвиток технологій дає широкі можливості для їх використання в незаконних цілях», - сказала Хальбер. Вона закликала діяти разом - як владу і суспільство, так і різні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-