У Білому домі розповіли, про що говорили Трамп і Путін

У Білому домі розповіли, про що говорили Трамп і Путін

Укрінформ
Телефонна розмова у вівторок президента США Дональда Трампа з російським лідером Володимиром Путіним стосувалася, головним чином, ситуації в Сирії, а також загострення навколо Північної Кореї та "спільних зусиль" у викоріненні тероризму на Близькому сході.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, оприлюдненій за результатами спілкування, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп і президент Путін погодилися, що страждання в Сирії тривають уже занадто довго, і всі сторони повинні зробити все можливе, щоб припинити насильство", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що "спілкування пройшло дуже гарно". Воно охоплювало "обговорення питань безпеки, де-ескалації (в Сирії – ред.), безпечних зон для досягнення міцного миру з гуманітарних та багатьох інших причин".

Крім того, сторони досягли домовленості, що Вашингтон відправить свого представника для участі в переговорах по Сирійському врегулюванню, які проходитимуть в Астані 3-4 травня.

"Вони також детально обговорили спільну роботу щодо викорінення тероризму на Близькому Сході. Й, нарешті, вони говорили про те, як краще вирішити дуже небезпечну ситуацію в Північній Кореї", - зауважили в Білому домі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-