Опозиція Венесуели звинуватила Мадуро в організації перевороту

Опозиція Венесуели звинуватила Мадуро в організації перевороту

Укрінформ
Лідер опозиції Венесуели Енріке Капрілес назвав конституційним переворотом рішення президента Ніколаса Мадуро скликати новий парламент, який замінить нинішню Національну асамблею і буде володіти повноваженнями щодо зміни конституції країни.

Про це повідомляє ВВС.

Наразі більшість у нинішній Національної асамблеї Венесуели належить опозиції.

За словами Мадуро, депутатами нової Національної асамблеї будуть звичайні громадяни, які підтримують уряд - робітники і представники громадянського співтовариства.

Як заявив Мадуро, цей крок допоможе подолати політичну кризу, так як він позбавить впливу опонентів, які, за його словами, є небезпекою для країни.

Нинішня Національна асамблея раніше звернулася до президента Мадуро із закликом піти у відставку у зв'язку з тим, що країна переживає важку економічну кризу.

Голова Національної асамблеї Хуліо Борхес назвав заяву Мадуро черговою спробою позбавити венесуельців права голосу і ще одним кроком до політичного перевороту.

Економічна криза в Венесуелі призвела до того, що в країні спостерігаються перебої з постачанням енергії, дефіцит товарів першої необхідності і гіперінфляція, яка, за прогнозами МВФ, в 2018 році може скласти 1660%.

З початку квітня у Венесуелі проходять антиурядові демонстрації, які нерідко переростають у сутички з поліцією. За останніми даними, в результаті таких сутичок вже загинули 28 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-