ООН стурбована блокадою 400 тис. сирійців у східній Гуті

ООН стурбована блокадою 400 тис. сирійців у східній Гуті

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй занепокоєна серйозним погіршенням гуманітарної ситуації в східній частині Гути (Сирія), де під блокадою перебуває близько 400 тис. людей, відрізаних від постачання предметів першої необхідності й гумдопомоги.

З такою заявою виступив у понеділок у Нью-Йорку речник генерального секретаря Організації Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ. "ООН так і не дісталась жодної частини східної Гути за весь період, починаючи з жовтня минулого року", - заявив представник Організації під час прес-брифінгу в штаб-квартирі Організації.

За його словами, "ООН продовжує бути занепокоєною" повідомленнями про посилення бойових дій у регіоні протягом останніх кількох днів. Водночас, він підкреслив, що ООН перебуває в готовності негайно доставити гуманітарну допомогу всім, хто її потребує в східній частині Гути, в передмісті Дамаска. У цьому зв'язку він закликав сторони до припинення бойових дій. 

Крім того, представник ООН підкреслив, що ситуація ускладнюється й тим, що через блокування комерційних і гуманітарних поставок ціни на товари першої необхідності значно виросли. Водночас, від постійних обстрілів страждає цивільна інфраструктура, в тому числі школи й медичні установи, що значно погіршує обстановку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-