У Петербурзі сьогодні вимагатимуть зупинити війну Путіна в Україні

У Петербурзі сьогодні вимагатимуть зупинити війну Путіна в Україні

Укрінформ
Санкт-петербурзький демократичний рух "Солідарність" проведе в п'ятницю у центрі міста четверту серію пікетів "Зупинити путінську війну в Україні".

Про це петербурзька "Солідарність" повідомила кореспондентові Укрінформу.

"Пікети "Зупинити путінську війну в Україні - 4". 28 квітня 2017 року з 19:30 до 21:00 на Невському проспекті буде проведеню серію поодиноких пікетів у рамках міжнародної акції протесту проти російської військової агресії в Україні. Вона продовжить серію антивоєнних акцій під цим гаслом. 21 січня цього року в нашому місті відбулося народне зібрання "Зупинити путінську війну в Україні - 3", - повідомляє координатор руху.

Уточнюється, що цього разу акція пройде в іншому форматі. Учасники акції триматимуть в руках плакати з текстами: "Росія! Виводь своїх найманців і озброєних громадян РФ з України!", "Російські солдати зі зброєю в руках на Донбасі є. Відповідальності верховного головнокомандувача Путіна В.В. - немає?", "Контрактники з російським громадянством воюють в Україні. Кримінальних справ про найманство (ст. 359 КК РФ) у російських судах немає. Путін В. В. - організатор, або посібник, чи "наглядач"?" та інші. Кожен з плакатів, присвячених одному з українських заручників, окрім вимоги звільнення, міститиме нагадування: "Використання заручників з політичною метою - це терор на державному рівні"».

Метою організаторів з "Міжнародного руху патріотів України" є привертання уваги міжнародного співтовариства до тривалої військової присутності РФ на Донбасі, здійснюваної через створені на території України терористичні анклави - «ДНР» і «ЛНР», окупації Криму та порушень прав цивільного населення на окупованих територіях.

Організатори міжнародної акції висувають до російського керівництва наступні вимоги:

1. Повністю відкликати усі іноземні збройні формування, озброєння і запаси з території України, включаючи Крим, під спостереженням ОБСЄ. Розформувати усі нелегальні групи.

2. Підвищити рівень спостережницької місії ОБСЄ до 24 годин на добу і семи днів на тиждень, особливо частини україно-російського кордону України, що тимчасово знаходиться не під контролем, оскільки російські сепаратисти припиняють свої атакуючі дії, якщо у зоні конфлікту присутні представники ОБСЄ.

3. Негайно звільнити усіх заручників і незаконно затриманих осіб (включаючи громадян України, як військових так і цивільних, незаконно затриманих на території Криму, Донбасу, таких, що знаходяться у тому числі на території Росії, а також громадян інших країн), затриманих за політичними мотивами і сфабрикованими звинуваченнями.

4. Звільнити незаконно анексований Крим і Севастополь, які тимчасово окуповані країною агресором - Росією.

Ці вимоги організатори акції юридично обгрунтовують Резолюцією Асамблеї ООН від 16 листопада 2016 р. і Мінською угодою від 12 лютого 2015 року.

"Наша перемога - в нашій єдності!" - резюмує петербурзька "Солідарність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-