США назвали умови для переговорів з КНДР

США назвали умови для переговорів з КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати відкриті для переговорів з Північною Кореєю лише в тому разі, якщо правлячий режим у Пхеньяні підтвердить гарантії ядерного роззброєння та здійснюватиме для цього всі необхідні кроки.

З такою заявою виступив у четвер під час брифінгу в Державному департаменті США заступник речника відомства Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Єдиний шлях повернення до переговорів – це готовність Північної Кореї говорити про денуклеаризацію, робити суттєві кроки з денуклеаризації, і я думаю, держсекретар про це чітко заявив", - зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати виступають цілком за продовження переговорів, але має бути зрозумілим, наміри мусять бути чіткими. "Нам не потрібні розмови заради розмов", - наголосив він.

Тонер підкреслив, що позиція США пов'язана, передусім, із забезпеченням миру та спокою в регіоні, а також безпеки для союзників Сполучених Штатів.

Він нагадав, що в п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон головуватиме на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН на рівні глав зовнішньополітичних відомств, де обговорюватиметься ситуація навколо КНДР. Крім того, глава Держдепу проведе ряд двосторонніх зустрічей, в тому числі з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-