Пентагон почав розслідування фінансових угод Майкла Флінна

Пентагон почав розслідування фінансових угод Майкла Флінна

Укрінформ
Міністерство оборони США розпочало офіційне розслідування щодо отримання колишнім генералом, радником президента США Майклом Флінном великих грошових винагород від іноземних урядів і компаній, в тому числі з боку Росії.

Про це повідомило в четвер американське центральне видання The Washington Post.

"Головна служба Пентагону з питань нагляду розпочала розслідування щодо отриманих грошей від іноземних груп колишнім радником (президента США – ред.) з питань національної безпеки і відставним генерал-лейтенантом Майклом Флінном", - повідомили члени Комітету з питань нагляду Палати представників США.

Контролюючий орган американського Міноборони визначить, чи порушив Флінн необхідну процедуру отримання фінансів від іноземних урядів і компаній. За діючим законодавством, відставні високопоставлені військові чини підпадають під заборону отримувати будь-які платежі або запозичення від іноземних держав за виключенням випадків, коли на це дається особливий дозвіл.

Як було встановлено раніше, Майкл Флінн отримав $45 тис. у 2015 році для участі в гала-заході російського пропагандистського телеканалу Russia Today, що повністю контролюється урядом Росії. Крім того, він працював в якості іноземного агента, що представляв інтереси Туреччини в компанії Inovo BV, яка восени минулого року перевела на рахунки заснованої Флінном групи Flynn Intel Group $530 тис.

Флінн був звільнений з посади радника президента з питань національної безпеки в лютому після того, як розкрились його неправдиві свідчення, в тому числі для віце-президента Майка Пенса, про характер зв'язків Флінна з послом Росії в Сполучених Штатах.

Фото: Gatty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-