США відхилили пропозицію РФ створити новий слідчий орган щодо хіматаки в Сирії

США відхилили пропозицію РФ створити новий слідчий орган щодо хіматаки в Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що наявні міжнародні механізми цілком можуть впоратися із розслідуванням хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, та відхиляє пропозицію російської сторони створити новий слідчий орган для вивчення цього питання.

Таку заяву оприлюднив у середу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вважають, що не потрібно створювати окремий орган або проводити окреме розслідування по цій хімічній атаці (в Сирії – Ред.), як запропонували росіяни. Ми вважаємо, що такі механізми вже існують", - наголосив офіційний представник Держдепу.

Він уточнив, що має на увазі Організацію із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ, що діє за підтримки ООН), а також Об'єднаний механізм розслідування (JIM). Представники обох міжнародних структур вже працюють на місці, збирають та фіксують усі факти, пов'язані з хімічною атакою в Сирії, зауважив представник адміністрації.

"Вони цілком здатні це здійснити. Ми, безумовно, вітаємо їх розслідування", - додав представник зовнішньополітичного відомства США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-