Американський есмінець ледь не обстріляв іранський корабель в Перській затоці

Американський есмінець ледь не обстріляв іранський корабель в Перській затоці

Укрінформ
Есмінець Військово-морських сил США USS Mahan привів у бойову готовність зброю під час небезпечного наближення до нього іранського військового корабля в Перській затоці.

Інцидент стався в понеділок, повідомили телеканалу Fox News одразу два джерела в оборонному відомстві США.

"Іранський корабель підійшов на відстань 1000 ярдів (близько 900 метрів – ред.) до ракетного ескадреного міноносця USS Mahan з повним озброєнням на борту", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що іранське судно належало Корпусу "стражів Ісламської революції". У Пентагоні підкреслили, що іранський корабель рухався з високою швидкістю, і його поведінка була явно провокаційною.

"USS Mahan змінив курс, щоб ухилитися від іранського військового корабля, увімкнув сигнал тривоги, запалив попереджувальні вогні та привів зброю до бою", - повідомили джерела. Корабель противника не став ризикувати та припинив зближення.

Це не перший інцидент між військовими кораблями США і Ірану. Так, у січні USS Mahan був вимушений зробити попереджувальні постріли по чотирьох іранських суднах в районі Ормузької протоки. Коли іранські човни швидко наближалися до американського есмінця, з його борту по радіо пролунав наказ зупинитися, однак реакції не послідувало. Це спонукало американських військових зробити три попереджувальних постріли з 12,7 мм кулемета.

За даними Пентагону, подібні провокації з боку Ірану трапляються десятки разів на рік, при цьому впродовж останнього року вони почастішали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-