В уряді Нової Зеландії відбулися перестановки

В уряді Нової Зеландії відбулися перестановки

Укрінформ
Прем'єр Нової Зеландії Білл Інгліш оголосив про перестановки в кабінеті міністрів напередодні парламентських виборів, запланованих на вересень поточного року.

Про це інформує прес-служба новозеландського уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це уряд, який орієнтований на майбутнє. Ретельне керівництво протягом восьми останніх років забезпечило нам унікальну можливість забезпечити зміни для людей, що ми і робитимемо», - заявив Інгліш.

Серед найважливіших урядових перестановок - зміна очільника зовнішньополітичного відомства Мюррея Маккаллі, який раніше оголосив, що хоче піти з політики. «Як міністр закордонних справ пан Маккаллі... вів справді незалежну зовнішню політику Нової Зеландії», - наголосив прем’єр.

Новим міністром закордонних справ країни став 61-річний міністр оборони і цивільної оборони Джеррі Браунлі, відомий своєю діяльністю з відбудови Крайстчерча. Натомість новим міністром оборони призначений Марк Мітчелл, який раніше обіймав посаду міністра статистики та інформації про земельну власність. Потрфель міністра цивільної оборони передано Натану Гаю. Міністром освіти призначено Ніккі Кей. Низка інших змін стосується розширення чи переформатування повноважень деяких міністрів.

Білл Інгліш розраховує, що проведені зміни дадуть змогу правлячій Національній партії перемогти на майбутніх виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-