США ввели найбільші в історії санкції проти Сирії

США ввели найбільші в історії санкції проти Сирії

Укрінформ
Міністерство фінансів США заявило про запровадження масштабного пакету санкцій проти режиму президента Сирії Башара Асада у відповідь на хімічну атаку проти цивільних на початку цього місяця.

Таку заяву поширив у понеділок прес-офіс міністерства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні запровадило заходи у відповідь на атаку 4 квітня 2017 року із застосуванням газу "зарин" проти невинних цивільних у містечку Хан-Шейхун (Сирія) з боку режиму сирійського диктатора Башара Асада", - зазначається в документі.

У Мінфіні підкреслили, що це одні з найбільших санкцій в історії США, які охоплюють 271 посадову особу з урядового Сирійського дослідницького центру SSRC, відповідального за розробку та виготовлення зброї масового ураження та засобів її доставки.

"Цей 271 посадовець SSRC має досвід у сфері хімічних розробок та суміжних дисциплін та/або в підтримці програми хімічної зброї SSRC, принаймні з 2012 року", - зазначили в американському Мінфіні.

Як заявив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин, у Вашингтоні "сприймають дуже серйозно" те, як режим у Сирії нехтує життями своїх громадян. Він заявив, що Сполучені Штати "невпинно переслідуватимуть і припинятимуть фінансову активність всіх осіб, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї, яка використовується для здійснення цих злочинів"

У Міністерстві фінансів США також повідомили, що сьогоднішні дії доповнюють санкції, запроваджені 12 січня 2017 року проти 18 урядовців та п'яти родів військ сирійської армії разом з організаціями, пов'язаними з програмою розробки хімічної зброї. США неодноразово заявляли про неприпустимість порушень сирійським режимом міжнародної заборони на використання хімічної зброї та відповідних рішень ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-