Дадін вимагає від Росії п'ять мільйонів компенсації за вирок

Дадін вимагає від Росії п'ять мільйонів компенсації за вирок

Укрінформ
Опозиційний російський активіст Ільдар Дадін вимагає п'ять мільйонів рублів ($89 тис.) компенсації за незаконне кримінальне переслідування за статтею про неодноразове порушення правил проведення заходів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката Ксенію Костроміну.

"Дадін звернувся до міського суду Залізничного з позовом про компенсацію, сума якої становить 5 млн рублів. Позов про відшкодування шкоди, завданої незаконним притягненням до кримінальної відповідальності, а також утриманням під домашнім арештом і під вартою протягом більш ніж двох років", - сказала адвокат.

Минулого тижня Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) надіслала Дадіну офіційні вибачення у зв'язку зі скасуванням вироку. У листі відомства йшлося, що активіст може розраховувати на компенсацію завданої шкоди.

Дадін - єдиний у Росії засуджений за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингу. Навесні 2016 року його засудили до двох з половиною років позбавлення волі. У лютому 2017 року Верховний суд скасував вирок Дадіну за відсутністю складу злочину.

Перебуваючи в карельській колонії, Дадін поскаржився на побиття та катування з боку наглядачів. Генпрокуратура продовжує перевірку цих заяв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-