США і Росія відновили домовленості щодо безпеки польотів у Сирії – Меттіс

США і Росія відновили домовленості щодо безпеки польотів у Сирії – Меттіс

Укрінформ
Попри односторонній вихід російської сторони з меморандуму про уникнення конфліктів у небі над Сирією після ракетного удару США по авіабазі Асада, ці домовленості відновлені.

Про це заявив у вівторок міністр оборони США Джеймс Меттіс під час відльоту до Саудівської Аравії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо зусилля щодо уникнення конфліктів з росіянами з метою забезпечення безпеки польотів, щоб запобігти будь-яким непорозумінням чи навіть ненавмисному зіткненню один з одним у повітрі, оскільки ми працюємо по цілях в одному районі", - відповів глава оборонного відомства США на запитання щодо нинішнього стану цих домовленостей.

Він також підкреслив, що сторони мають намір продовжувати політику деконфліктизації в небі над Сирією. "Ми не координуємо наші дії з росіянами, не узгоджуємо свої атаки з ними та не поєднуємо наші зусилля", - уточнив міністр оборони США.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня російський МЗС заявив, що РФ припиняє дію Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації під час операцій у Сирії, укладеного зі Сполученими Штатами. Цей крок став реакцією росіян на ракетний удар американських сил по сирійській авіабазі Шайрат, звідки урядові війська Сирії завдали удар хімічною зброєю по цивільному населенню в одному з районів провінції Ідліб, який контролюється опозиційними до Асада силами.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-