Пенс про КНДР: період

Пенс про КНДР: період "стратегічного терпіння" завершився

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс, перебуваючи з візитом у Південній Кореї, підтвердив можливість застосування будь-якого методу реагування, в тому числі силового, на провокативні дії з боку КНДР у регіоні.

Про це він заявив після відвідання демілітаризованої зони на кордоні між Південною Кореєю і КНДР, повідомило інформагентство Reuters.

"Пенс перебуває в першій з чотирьох країн свого Азійського туру, покликаного підтвердити союзникам Америки й нагадати її супротивникам, що адміністрація Трампа не повернулася до них спиною на тлі зростання нестабільності в регіоні", - зазначається в публікації.

При цьому, видання наводить слова віце-президента США, який охарактеризував попередній період як "епоху стратегічного терпіння", яка зараз уже добігла кінця.

"Усі варіанти перебувають на розгляді для досягнення поставлених цілей та забезпечення стабільності народу цієї країни", - заявив Пенс.

Він підкреслив: глава Білого дому Дональд Трамп чітко заявив, що не обговорюватиме конкретної військової тактики.

У неділю радник президента США з питань національної безпеки Раймонд Макмастер заявив, що Вашингтон працює зі своїми союзниками в регіоні, а також з Китаєм над цілою низкою можливих відповідей, причому розглядаються всі варіанти.

Нагадаємо, США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" поблизу КНДР, заявивши про завдання ракетного й повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування нею ядерної зброї та балістичних технологій. Тихоокеанське командування США також заявило, що відстежує ситуацію в регіоні, в тому числі останню спробу ракетного випробування.

Фото: picture-alliance/Zumapress/M.Brown

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-