У США підтримують авіаудар по Сирії, але на рейтинг Трампа це не вплинуло

У США підтримують авіаудар по Сирії, але на рейтинг Трампа це не вплинуло

Опитування
Укрінформ
Більше половини американців підтримали рішення Трампа завдати ракетного удару по авіабазі в Сирії, однак загальний рейтинг президента залишається низьким, у тому числі у сфері його зовнішньополітичних зусиль.

Такі результати останнього соцопитування оприлюднила в п'ятницю американська компанія Marist, повідомляє Укрінформ.

"Загальний рейтинг задоволення роботою президента Трампа становить 39% серед зареєстрованих виборців, мало змінившись після того, як наприкінці минулого місяця президент отримав 38%", - зазначається в матеріалах дослідження.

Останнє опитування було опубліковане за тиждень до ракетного удару США по Сирії, уточнюють організатори опитування. Зараз же 49% виборців не схвалюють дій президента і ще 12% не впевнені у своїй оцінці.

Водночас, після того, як США почали застосовувати силові важелі за кордоном, рейтинг антипопулярності Трампа в питаннях міжнародної політики серед американців почав падати. За останніми даними, зараз не підтримують політику президента 49% проти 56% в лютому. Водночас, 40% висловлюються позитивно щодо зовнішньої політики нинішньої адміністрації в порівнянні з 37% під час останнього опитування. При цьому 40% американців вважають, що рішення Трампа на посту президента зміцнюють позиції США на міжнародній арені, в той час як минулого місяця так думали 35%.

Тим не менше, більшість американців (56%) підтримали авіаудар Пентагону по аеродрому в Сирії у відповідь на використання режимом Асада хімічної зброї. 35% виступили проти таких військових дій і 9% висловили невпевненість у своїй позиції. Цікаво, що коли таке саме ставилось в 2013 році під час адміністрації Обами, 32% американців підтримали повітряні удари,  58% висловилися проти них.

Опитування проводилось у період 11-12 квітня, причому були опрацьовані відповіді 1069 дорослих громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-