Прокуратура Молдови розповіла подробиці замаху на екс-віце-спікера

Прокуратура Молдови розповіла подробиці замаху на екс-віце-спікера

Відео
Укрінформ
Одним із замовників вбивства екс-віце-спікера парламенту Молдови, нинішнього голови правлячої в країні Демократичної партії Влада Плахотнюка є кримінальний авторитет з Росії.

Про це на спеціальному брифінгу в Кишиневі розповів співробітник Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю і розслідування особливо важливих справ Віталіє Бусуйок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові (Відео - youtube.com/watch?v=_zuWWJhZb2g).

«У ході спецоперації було затримано 8 осіб: шестеро молдаван з подвійним громадянством і двоє українців. Кожному з них була відведена своя роль під час підготовки замовного вбивства. У ході слідчих заходів вдалося встановити, що кримінальне угрупування з Молдови підтримувало тісні зв'язки з одним із замовників вбивства, кримінальним авторитетом з Росії», - повідомив Бусуйок.

За його словами, під час проведених напередодні обшуків за 17 адресами у затриманих було вилучено чотири гранатомети, пістолети з глушниками, два пістолети марки CZ, спеціальні рації, перуки, а також мобільні телефони «разового користування».

Бусуйок підтвердив, що кримінальне угрупування планувало вбивство екс-віце-спікера парламенту Молдови, лідера правлячої в країні Демократичної партії Влада Плахотнюка.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні правоохоронні органи Молдови й України провели спільну спецоперацію, в результаті якої запобігли спробі замовного вбивства.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-