Король Саудівської Аравії привітав Трампа з приводу

Король Саудівської Аравії привітав Трампа з приводу "сміливого рішення" щодо Сирії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп та король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд обговорили американський авіаудар по аеродрому Шейрат на заході Сирії.

Про це повідомляє АР з посиланням на Saudi Press Agency.

"Під час телефонної розмови в п'ятницю саудівський монарх привітав Трампа з приводу «сміливого рішення»", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Саудівська Аравія вважає запуск ракети правильною відповіддю на «злочин цього режиму щодо свого народу у світлі неспроможності міжнародного співтовариства зупинити його».

Королівство є одним із найзапекліших противників президента Сирії Башара Асада та підтримує сунітські повстанські групи. 

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадкові смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що завдала у вівторок повітряного удару по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Як заявляє сирійська влада, хімічне отруєння стало наслідком того, що сирійські літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка у середу заблокувала ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-