У США запропонували створити

У США запропонували створити "гібридний трибунал" по Сирії

Укрінформ
Американські сенатори представили на розгляд Держдепу законопроект про переслідування за військові злочини в Сирії (Syrian War Crimes Accountability Act), що передбачає можливість створення так званого гібридного трибуналу.

Про це повідомляється на сайті Комітету Сенату США з міжнародних відносин.

"Сполучені Штати повинні очолити світову спільноту в зусиллях, спрямованих на притягнення Асада до відповідальності за вчинені ним військові злочини і за жорстокі гоніння проти сирійського народу протягом останніх шести років", - заявив один з авторів законопроекту сенатор-демократ Бен Кардін.

За словами сенатора-республіканця Марко Рубіо, який очолює сенатський підкомітет із закордонних справ, цей законопроект є першим кроком в справі притягнення до відповідальності за порушення прав людини, допущені щодо цивільного населення Сирії. "Ми повинні залучити до суду тих, хто несе відповідальність за варварські атаки, вчинені сирійським режимом, і систематичні застосування хімічних озброєнь", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що здійснила у вівторок повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка у середу заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-