Рада Безпеки ООН довела свою крайню неефективність щодо Сирії - канадська опозиція

Рада Безпеки ООН довела свою крайню неефективність щодо Сирії - канадська опозиція

Укрінформ
Міжнародна спільнота не може бездіяльно спостерігати за застосуванням у Сирії хімічної зброї проти мирних громадян.

Про це заявила лідер канадської парламентської опозиції та глава Консервативної партії Канади Рона Амброз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Консервативна партія Канади підтримує зусилля США із запобігання проведення сирійською армією подальших хімічних атак. Світова спільнота не може сидіти склавши руки, поки смертоносні нервово-паралітичні токсини розпилюються на мирних жителів», - сказала Амброз.

Вона закликала вжити конкретних заходів для притягнення до відповідальності підтримуваної Росією сирійської влади. «Зовнішня політика Канади повинна завжди грунтуватися на принципах свободи, демократії, прав людини та верховенства права. Необхідно притягнути Башара аль-Асада до відповідальності за вчинені ним злочини проти людяності, і ми маємо підтримати наших союзників у цьому», - зазначила депутат.

На її переконання, Рада Безпеки ООН довела свою «крайню неефективність» у розв’язанні сирійського конфлікту. «Ми підтримуємо дії наших союзників із притягнення сирійського уряду до відповідальності та закликаємо прем'єр-міністра нарешті визнати традиційну роль Канади в протистоянні злу і тиранії, де б вони не існували», - наголосила опозиціонер.

Як повідомляв Укрінформ, бойові кораблі ВМС США завдали удару кількома десятками ракет «Томагавк» по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення в провінції Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-