Російський фрегат підходить до есмінців США, які атакували авіабазу Асада

Російський фрегат підходить до есмінців США, які атакували авіабазу Асада

Укрінформ
Фрегат Військово-морських сил Росії "Адмірал Григорович" увійшов в східну частину Середземного моря та прямує до району, звідки американські есмінці в ніч на п'ятницю здійснили ракетний удар по авіабазі сирійських урядових сил.

Про це повідомив у п'ятницю американський телеканал Fox News із посиланням на джерела в оборонному відомстві США.

"Російський фрегат Адмірал Григорович RFS-494 перейшов через Босфорську протоку "кілька годин тому" з боку Чорного моря", - цитує телеканал слова співрозмовника з Пентагону.

Зараз російський військовий корабель перебуває в східній частині Середземного моря, прямуючи в бік військових кораблів США, зазначило джерело. При цьому уточнюється, що фрегат "Адмірал Григорович" озброєний сучасними крилатими ракетами типу "Калібр".

У міноборони США також повідомили, що в п'ятницю один із американських есмінців, який проводив ракетний обстріл авіабази в Сирії, вирушив в інше місце (яке не називається) для поповнення боєкомплекту.

Як повідомляв Укрінформ, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч на п'ятницю випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у провінції Хомс. У Пентагоні зазначили, що операція проводилась у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня в містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули та отримали поранення сотні невинних сирійців, у тому числі, жінки й діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-