Євросоюз заявив про готовність допомогти постраждалій від повені Колумбії

Євросоюз заявив про готовність допомогти постраждалій від повені Колумбії

Укрінформ
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні та єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Хрістос Стіліанідіс заявили, що Євросоюз готовий допомогти владі Колумбії, що постраждала від повені та селю.

Про це повідомляє DW

"Верховний представник ЄС з зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні та єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Хрістос Стіліанідіс у неділю, 2 квітня, виступили із спеціальною заявою. У ній йдеться, що "Європейський Союз, близький партнер Колумбії, готовий надати будь-яку допомогу, яка може знадобитися у цей скрутний час", - повідомляє DW.

Також відзначається, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр висловив глибоке співчуття рідним та близьким загиблих, а також усьому народу Колумбії. Він побажав рятувальникам "сил та успіху в їхній важкій місії у цій екстремальній ситуації".

Стихійне лихо спричинили проливні дощі в передгір'ях Анд. Річки Мокоа, Сангояко і Мулатос, що протікають у цьому районі, вийшли з берегів, що і викликало селевий потік. Доступ до постраждалих районів сильно ускладнений через зруйновані мости та пошкоджені дороги.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок селевого потоку та повені на південному заході Колумбії, за останніми даними, загинули 284 людини. За даними армії, принаймні 400 людей отримали поранення і 200 пропали без вісті в столиці провінції Путумайо.

У рятувальних роботах беруть участь близько 1100 солдатів і поліцейських.

Президент країни Хуан Мануель Сантос оголосив надзвичайний стан у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-