У Парагваї протестувальники підпалили будівлю парламенту

У Парагваї протестувальники підпалили будівлю парламенту

Відео
Укрінформ
У столиці Парагваю Асунсьйоні протестувальники захопили парламент і підпалили його. Масові протести почалися після того, як Сенат на закритому засіданні дозволив президенту країни Картесу повторно висунути свою кандидатуру на виборах.

Про це повідомляє DW.

У п'ятницю в Асунсьйоні протягом кількох годин йшли сутички між демонстрантами і поліцією. Протестувальники підпалювали автомобільні покришки, поліція застосовувала сльозогінний газ і гумові кулі. Як повідомляють парагвайські ЗМІ, в результаті зіткнень багато людей отримали поранення, серед них відомі в країні політики. Поранені були і співробітники поліції, заявив міністр внутрішніх справ Мігель Тадея Рохас Меса.

Приводом для протестів стало закрите засідання Сенату - верхньої палати Конгресу, на якому більшість сенаторів проголосували за те, щоб дозволити президенту Парагваю Орасіо Картесу повторно висунути свою кандидатуру на виборах. Засідання Палати депутатів нижньої палати Конгресу, присвячене цьому питанню, мало відбутися 1 квітня, причому більшість депутатів також схилялися до того, щоб дозволити Картесу висуватися повторно.

"Здійснено державний переворот. Ми будемо чинити опір, і ми закликаємо людей чинити опір разом з нами", - заявила сенатор-опозиціонер Дезіре Масі.

Конституція Парагваю забороняє повторне висунення на президентських виборах з метою уникнення можливого відновлення диктатури в цій країні. Парагвайський диктатор генерал Альфредо Стресснер правив з 1954 по 1989 рік і вісім разів переобирався на президентський пост.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-